Hvad du bør have med på turen.

Jeg vil her gennemgå nogle af de ting ,som er gode eller nødvendige at  tage med. 

Når man pakker ,skal man forsøge at sortere grundigt og overveje hvad der er unødvendigt at tage med , man kan i kano tage en del mere med, men det kan hurtigt blive lidt for surt med en meget stor oppakning, da terrænet er meget krævende .

slaeveferie.jpg (49393 byte)

Førstehjælp pakke med alle de almindelige ting i såsom plaster, forbindinger , bind og den slags. udover det er det godt at ha noget salve der virker lokalbedøvende , en "sugedims" til hvepsestik/hugormebid, smertestillende tabletter , saks og hydrokortison salve som virker på al slags bid/stik/vabler og brandvabler ( bruges begrænset ). Det er en fordel at have det pakket ned i en bæltetaske så den altid er til at have ved hånden.

Myggemiddel , de bedste mærker købes i Sverige ! - jeg er personlig glad for mærkerne Mygaf, US22/djungleolie, Johnson OFF og myggespiraler som sender en smugle røg op der skræmmer myggene, er man helt desperat kan man prøve "Nordic Summer" som i virker meget længe, faktisk i flere dage. De midler man køber i Danmark virker skam, men desværre meget kortvarigt og knapt så effektivt, skulle jeg vælge kun en type ville det være US22 som creme, det er den som indeholder den største mængde af virksomme stoffer.

myg.jpg (14723 byte)

Man kan spørge sig selv hvorfor det er sådan at de bedste myggemidler ikke kan købes i Danmark. Men man kan konstatere at forbuds Danmark har slået til igen ... måtte de ansvarlige tvinges til en måned i ødemarken uden andet end noget økologisk citronolie til at tage kløen med !

En ting jeg har været meget glad for er et par hjemmesyede "ankelmyggebeskyttere" lavet i tyndt kunststof de er virkelig effektive, jeg fik på turen kun et enkelt stik på anklerne og det var i teltet med bare fødder, ydermere skånede de mig flere gange for en sok, når en fod smuttede på en glat sten.

Myggenet er rart at have i nogle få situationer men er ikke særligt nødvendigt. Er man Same futter man rundt i bare ben uden at ænse kryb og kravl! 

En presenning af en god størrelse er i dårligt vejr sin vægt værd i guld ! spændes nemmest op med 5-6 "holdfaster".

Kan det lade sig gøre, er det en god ting med en mobil telefon ,som der ikke bliver sludret på , så man er sikker på at der er strøm til et nødopkald.
Man kan blive nødt til at bevæge sig op i på fjeldtoppene for at på signal på telefonen, men i tjärnerne omkring Käringsjöen er der ikke de store problemer, anderledes bliver det dog når man er ved Rogensøen.

En vandtæt taske eller spand til kamera/kikkert og en æske tændstikker. Jeg havde på sidste tur en vandtæt sæk som indeholdt sovepose og skiftetøj , noget jeg fandt betryggende !

Pak sovepose i en sort plastsæk og kom den derefter ned i futteralet , så holder den tør !

Reb , snor (sejler man i kano er det godt at ha reb med til for og agter samt til at snøre udrustningen fast med, i sær i strømvand), ekstra pløkker , gaffatape , lim , et mini sysæt , lille tang/skruetrækker , lille flaske olie til at smøre fiskehjulet , notesblok og kuglepen , ....

En pakke optændingsblokke til dårligt vejr , normalt er det ikke noget problem men blæser og regner det kan det godt være lidt af en udfordring for en bybo som mig !

Nu når vi er ved grill eller bål så kan det anbefales at prøve den slags grillkul som er lavet af kokos skaller, super nemt at tænde op og lynhurtigt klar, det eneste problem er vægten hvis man sejler i kano.

En lille grillrist ,en  rulle sølvpapir til stegning på gløder , rygeposer til rygning af fisk.

grill_oerred.jpg (38761 byte)

 

Til Startside