Grej og agn.

 

Det grej som jeg har fundet passende til fjeldfiskeri , hører alt sammen til i den lette ende , flue stangen bør ikke være over aftm kl 6 gerne 4 , den kraftigste flue stang jeg har brugt deroppe var en 9.6 kl 6 , det eneste jeg syntes den var god til var dørge/træk med store Muddlers !


Forfangsspids sjældent under 018 , fiskene er ikke sky alligevel (bortset fra nogle få steder ). En ting jeg har fundet meget anvendeligt er Dryshake - et pulver som man ryster fluen i , bagefter er den så tør at det ser ud som den er ved at lette! mon det er noget man har lånt fra Pampers?


En langt kastene spinnestang er meget praktisk når man sidder og drikker morgenkaffe og det begynder at ringe vildt derude! , den kroger også bedre når man trækker en Wobler efter kanoen. Til den skal du ha nogle små spinnere af typen Meps 3 - 7 gram de må ikke være større hvis du vil kaste langt så brug lidt bly fx et par SSG .  Woblere : Rapala 7 cm i div. Farver samt nogle små ørredblink fx. Filur eller gennemløbere.


Er du rigtig "madfisker" så prøv et Konvoj/Langdrag sæt med en Regnorm på ,- sådan fisker en del Svenskere på og du kommer ikke til at sulte!

Fluer : hver gang jeg tager af sted bugner mine æsker af alle mulige fluetyper og farver , men som det er sagt og skrevet før , er det kun nogle få af dem der bliver brugt for alvor.


Tørfluer er det som er mest interessant , det er jo det man drømmer om, Koncentrer dig om Vårfluer i store /mellem størrelser , jeg har oplevet massive klækninger af Stankelben , så dem skal du også have med , nå ja et par Døgn fluer bare for princippet , Polyvingspindere har jeg taget nogle gode fisk på.


Fælles for tørfluerne er at Brune/oliven/grå/sorte farver virker godt og at de skal være højtflydene (palmerhackel er godt).
 

Palmer Vårflue.

 

Europa 12

 

Grå Europa 12 variant

 

Bådfluen


Vådfluer , den type jeg har haft mest held med er igle fluer , helst med Goldhead og lidt glimmer i , sort er altid godt.


Nogle små "krebsdyr" st. 10 -14 i en Rødlig farve og en håndfuld Hareørenymfer.

 

Sort Goldhead

 

Igle

 

 

Til Startside