Aborrevikerne.

Aborrevikerne ligner meget søer som Uthussjöen,  Krattelsjöen, Östervingerne og Vestervingerne. Masser af bugter og lavvandede områder hvor de store vårfluer, som er karakteristiske for området, kan vokse sig store.

  

Der er to søer, Vestre og Østre Aborrevikerne. I den Østre er der kun tilladt at fiske med flue, mens Vestre Aborrevikerne tillader både spin og flue, hvilket er rart når det blæser, eller man vil fiske efter de meget store gedder som findes her.

Man køber fisketegn og lejer båd i Tännäs fiskecentrum. Prisen er 100 kr pr. døgn, og traveturen ned til bådene er kun små 3 km. Dette betyder man kan tage til Tännäs for at handle, selvom man telter i vildmarken. Jeg kan anbefale den største burger med fritter samt kaffe hos Oscars Livs, samt den medfølgende mulighed for at bruge de sanitære faciliteter :-)

Fiskeriet efter stalling er præget af perioder med heftig overflade aktivitet efterfulgt af stille overflade, hvor man kan lokke dem med en spinner.

Der findes 2 shelters, hvor det er tilladt at lave bål. Så man kan evt. finde en egnet lejrplads i nærheden, så man har muligheden for at lave sine fisk over bålet. Vi havde på denne tur taget nogle "Kokosgrill kul" med til at stege fisk på. Det virkede fint og sådan en kokos ting koster en femmer på tilbud: man antænder den med en lighter og den er klar på et par minutter.

 

aeen_ved_aborrevikerne.jpg (53352 byte)


Vis Rogen på et større kort

http://www.niels-holler.dk