Karper i Lyngby Sø.

Flere år er gået uden jeg har taget en Karpe i Åmosen, bevares jeg har da tænkt på det og jeg har gjort et par halvhjertede forsøg, men ikke noget som jeg selv kunne stå inde for.
Dog har jeg taget et par hygge ture til Sydkanalen i Lammefjorden med grill, bøffer og rødvin.


Her i løbet af foråret kom der en masse beretninger om fantastiske fangster så Jakob, Thomas og jeg ( De sidste rester af "Team Cyprinus") følte os inspirerede til at genoptage fiskeriet efter de karper vi fangede som små.
På nogle ture rundt om søen hvor jeg fik snakket lidt med de fiskere der var, nogle er mere snaksagelige end andre(*) og jeg kunne forstå at der var nogle der var mere heldige end andre, måske fordi alle fisker på samme måde:
Bivyer - elektroniske bidmeldere - store Boilies - sejle tacklerne laaangt ud med gummibåde ( det er ulovligt i Lyngby Sø at bruge gummibåd til fiskeri! ) og så vente til at Karperne måske kommer forbi.

Om man vil fiske med 3-4 stænger og hele pivtøjet eller  være lidt mere mobil er selvfølgelig en personlig ting, men en ting er sikkert, tager jeg to weekender i Åmosen, har jeg opbrugt min kvote af fiskedage for resten af året, så jeg nøjes med ture på 3 -4 timer.


 

Vi har fra starten baseret vores fiskeri efter Karper i år 100% på flådfiskeri, fordi vi mener at det er en metode som registrerer langt flere hug, samt det at flytte plads foregår langt nemmere. At det også er meget sjovere og giver en mere intens fisketur er vel heller ikke at foragte.Et par aftener gik uden vi mærkede noget, vi så tegn på store fisk på fodringen, men ingen hug, vi havde på fornemmelsen at vi fodrede for meget med store Boilies, det er lige oppe over  at karperne gyder og så kan de være svære at få til at æde.
Vi går over til at fiske med Kikærter og fodre med fuglefrø, det giver Brasen men nogle enorme skyer af bobler fortæller os af der er meget større fisk på fodringen.
Så bruger vi en del tid på at opsøge steder hvor der er tegn på Karper  og endelig kroger jeg en rigtig basse af en spejkarpe som desværre drøner med 100 i timen langt ind i sivene hvor den ligger og vælter sig rundt til linen ( Dynacable 0.16) sprænger .....øv øv øv.

Dagen efter var jeg ude igen, pladsen som jeg havde fisk på dagen før, var livløs. Så jeg ledte videre og pludselig var jeg i et område, med "de kære små", forsigtigt lister jeg ankeret ud, smider et par håndfulde kikærter og fuglefrø ud ca. 5 meter fra båden, efter en time er jeg ved at være utålmodig, synes der er flere karper 20 meter til højre, så ses der endelig en dejlig hale over min fodring og skyer af bobler stiger op omkring det lille flåd.
Så kører flåddet i en jævn bevægelse og jeg løfter stangen roligt, linen strammes og jeg mærker fast fisk og panik under vandet, resultatet er at karpen går helt fri af vandet og skyder af i et langt udløb ( holdaop med adrenalin jeg lige pludselig havde i kroppen) så ligger karpen endelig i mit net og lille "yes" kommer over mine læber, 8,6 viser vægten.

Jeg begynder at ro til bage til LF huset for at få taget et par fotos af dyret. 

 

 Jakob fodrer med fuglefoder. "Cruising Carp" svær at regne ud. 


Ok så prøver vi lige her et par timer.

 Vuf
- Jacob fanger Brasen. Som man kan se er karper ikke bange for både.


 Kom stoftape på stangen, det skåner stangen og det larmer ikke så meget.


 Jep, - det er sådan jeg vil se mine Karper - på bunden af et net!


 Den første i år.


 Vi ses! 

 

   2 fiskere havde overplastret et åkandebælte med liner, forestil dig hvor langt en kroget Karpe,  kan nå før de kommer ud af soveposen - de burde vise noget mere moral og fiske steder der passer til deres metode.
 Det er ikke tilladt at bruge gummibåd til fiskeri på Lyngby Sø.

 
 

En botanisk kortlægning af Amosen i 1983 viste, at her vokser næsten 300 forskellige planter, blandt dem 3 udryddelsestruede arter nemlg mosevintergrøn, blomstersiv og grenstar. Der findes mere end 70 forskellige mosser. Åmosen er også en rig svampelokalitet med flere sjældne arter.
Læs mere her.