Så skete det endelig, isen kan bære fortæller de på tekst tv og lørdag morgen får jeg gravet isfiskegrejet frem fra tornerosesøvnen, det tager sin tid, da det ikke ligger lige der, man mener at kunne huske, men til sidst lykkes det.

Jeg starter på Søllerød sø, men isen er kun 10 cm og et enkelt sted er der en åben våge, ikke lige noget for mig så jeg drager videre, det skal siges at der var en del mennesker på isen og en far kom trækkende med 2 bobslæder indholdene hans unger, bagved kom mor med barnevognen jeg gætter på at isen noget tættere på vågen sikkert var omkring 8-9 cm ... men hvad pokker.

Næste sø jeg kikkede på lå meget mere naturskønt, det første jeg så var to rådyr som smuttede over isen. Jeg nappede en basse med en kop kaffe og besluttede at jeg i det mindste ville måle tykkelsen.

 

Isen var stabilt på 15 cm så frem kom grejet, få minutter senere dalrede mit ispirk mod bunden på ca. 4 meter vand, det gik ikke længe før jeg kunne hive de første Aborrer op, dog ikke kæmper, med liv var der da.


 

Nå man nu står der med et isbor og måler tykkelse, kommer man meget hurtigt i snak med folk, som gerne vil vide hvor tyk isen er og hvad man dog kan fange når det er så koldt, sommetider er der nogle drenge der er meget nysgerrige og det er rigtig hyggeligt at forklare sådan nogle størrelser om fiskeri :-)

Da solen var lige over horisonten, havde jeg fanget og genudsat en pæn håndfuld Aborrer ,dog tog jeg denne flok med hjem til filetkniven.

Jeg tror sgu at jeg er at finde på isen igen i morgen :-D

 


Må desværre beklage at alle billeder indtil nu er taget med min Iphone.... opladeren til mit Olympus er pt. forsvundet :-/

Resten af Januar og Februar har gået med ture på Bastrup sø, Farum sø, Sjælsø og Burre sø desværre ingen kæmpefisk men masser af småfisk og nogle rimelige eksemplarer.


Kim blev lokket ud i kulden :-)
 
Sårn nogen er sjove på Aborregrej når de hugger.


Farumsø helt alene , ikke lige mig så jeg finder et andet sted.
 

P&T fiske hmm.


 

Burresø Aborre taget på Lurette 18 Gr.


 


Burresø
 
Da de andre gik huggede gedderne :-)